Fornybar energi

Andre ukesoppdrag: Vis oss deres miljøkrav! 

Verden må bli grønnere, og dersom vi bruker mer fornybar energi, blir den nettopp det. For å få til det, må vi fortelle de som bestemmer hva vi mener! Ta inspirasjon fra klimastreikene og lag deres eget krav for en grønnere framtid! Vi gleder oss til å se alle kravene deres!  Lenger ned på siden kan dere se løsningsforslag til inspirasjon. 

Husk å last opp bildet av løsningen på ukesoppdraget på Min side innen 25. april.

I den andre uken av batterijakten skal vi lære mer om fornybar energi! Energi er ganske kult, for energi er det som får ting til å skje. Energi kan heller aldri bli borte, men bare ta andre former. For at for eksempel taklampa skal lyse trenger vi altså energi, og det samme gjelder for elektriske ting. Et batteri er fylt med energi, og nå har mange begynt å bruke oppladbare batterier istedenfor batterier som kun kan brukes en gang. Det er veldig bra, for de kan brukes igjen og igjen ved at du lader dem opp. Veldig mye i samfunnet vårt er i ferd med å bli elektrisk, som båter, biler og sparkesykler.

Til og med fly skal bli elektriske i framtiden. Men hvor kommer egentlig energien fra? Hva hjelper det at det at vi gjør alt elektrisk, om energien som gir elektrisitet ikke er fra en fornybar kilde – altså en energikilde som fornyer seg selv hele tiden og ikke forurenser? Fornybare energikilder er solenergi, vindenergi, vannkraft og bioenergi. Disse kan vi aldri gå tomme for, så lenge sola eksisterer. Men visste du at 80% av energien vi bruker i verden, kommer fra kilder som forurenser? Det må vi gjøre noe med!  

Løsningsforslag:

Slagord for klima og miljø!

Finn på et slagord for for klima og miljø, og en bedre verden med mer fornybar energi! Lag en kul plakat, banner eller noe annet dere kan skrive slagordet på, pynt og gjør det fint.

Eksempel:

Tegning:

Lag en tegning som viser hvorfor fornybar energi er så viktig for fremtiden. Dere kan jobbe sammen og komme på en god ide og tegne den i felleskap, eller lage flere små tegninger og sette dem sammen.

Eksempel:

Miljøkrav

Skriv ned deres miljøkrav til politikerne, dere kan bruke en banner, plakat eller lignende. Pynt det dere lager på en måte som viser hvorfor deres krav er viktig!

Eksempel:

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk