Resirkulering og gjenbruk!

Første ukesoppdrag: Lag en skatt av elektronisk avfall!

Vis oss alt det kule et gammelt batteri eller elektronikk kan bli til! Ta utgangspunkt i batteriene dere har samlet og elektronisk avfall dere finner og bruk det til å lage et kunstverk, en tegning, en plakat eller noe helt annet! Under kan dere se løsningsforslag til inspirasjon.

Husk å last opp bildet av løsningen på ukesoppdraget på Min side inne 18. april!

I den første uken av Batterijakten skal vi lære mer om resirkulering og gjenbruk! Hvis vi er flinke til å bruke de ressursene vi allerede har på nytt, trenger vi ikke å hente ut nye fra naturen. Derfor må vi gjenvinne batterier og elektronikk, slik at de metallene og stoffene som har blitt brukt for å lage batteriene, kan bli brukt til å lage noe nyttVisste du for eksempel at det kan være ekte gull i noen elektriske ting? Andre materialer vi kan finne i elektronikk er jern, kobber, aluminium, glass og plast. Mange av stoffene i batterier som kan skade naturen kan også brukes på nytt, enten til nye batterier eller andre ting. På denne måten tar vi vare på jorda vår, både ved at vi ikke bruker mer enn vi trenger og at vi sørger for at ingenting havner i naturen.  

Løsningsforslag:

Lag et kunstverk:

Bruk batteriene dere har samlet, eller noe annet elektronisk avfall til å lage et kunstverk! Det kan bli en skulptur, et smykke, eller noe annet dere kommer på. Bruk det dere finner og vis at man kan bruke avfall til å gjøre verden bedre!

Eksempel:

Lag en tegning

Dere kan lage tegninger, plakater, malerier eller lignende. Hvis oss hva dere skulle ønske ble gjort med gamle batterier og elektronisk avfall, eller bare noe kult dere kom på som passer til Batterijakten!

Eksempel:

Ta et kult bilde

Ta et bilde av at klassen gjør noe kult med batteriene eller elektronisk avfall som dere har funnet. Dette kan være en fin måte å vise hvor mye batterier dere har samlet. Dere kan for eksempel lage en figur av batteriene, eller ta et kult bilde av at dere samler batterier.

Eksempel:

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk