Miljøvennlig teknologi!

Siste ukesoppdrag: vis oss en miljøvennlig teknologisk oppfinnelse! 

Lek med teknologi og vis oss en miljøvennlig teknologisk oppfinnelse dere enten har funnet opp selv eller som deres synes er smart og kul! Dere kan for eksempel lage den selv, lage en tegning eller plakat av oppfinnelsen. Det er fritt fram hvordan dere løser oppgaven, så lenge det har noe med miljøteknologi å gjøre. Enten for fremtiden eller som vi allerede har! 

Husk å last opp bildet av løsningen på ukesoppdraget på Min side inne 2. mai!

 

PS: Denne uken får dere 200 poeng for å løse oppdraget!

For den siste uken av Batterijakten 2021 skal vi lære mer om miljøvennlig teknologi! Siden tidenes morgen har mennesker laget verktøy og funnet smarte måter å løse problemer på, som vi kan kalle for teknologi. Faktisk startet den teknologiske utviklingen før de første menneskene, menneskeapene kunne nemlig lage verktøy. Teknologi gir oss mange spennende muligheter. For eksempel har det gitt oss mobiltelefoner, datamaskiner, Men det er ikke all teknologi som har vært bra for jorda. Teknologien har for eksempel gitt oss muligheten til å pumpe opp olje fra havbunnen. Likevel ser det ut som teknologi kan være en del av løsningen på klimakrisen.

Teknologi er nødvendig for at vi skal kunne bruke fornybare energikilder, som for eksempel sol, vann og vind. Det finnes mange eksempler på klimavennlig teknologi. Moderne vindmøller kan for eksempel skape elektrisitet som gjør at vi ikke trenger oljeNoen forskere har foreslått at vi kan forhindre oppvarming av jordkloden ved å bruke moderne teknologi til å lage kunstige skyer sånn at sola ikke varmer opp like mye. Ny teknologi gjør også at vi får mer ut av det vi gjenvinner og at vi kan lage biler, båter, sykler og lignende som går på batterier, og ikke bensin eller diesel.  

Løsningsforslag:

Tegn en oppfinnelse

Har du en god ide til hvordan man kan løse miljøproblemer? Hvis oss deres miljøvennlige oppfinnelse, kanskje den fjerner plast i havet, eller kanskje den stopper forurensing. Finn et problem dere syntes er interessant og finn på en miljøvennlig løsning, og lag en tegning, maleri eller lignende. Dere kan også vise frem en miljøvennlig teknologi dere liker.

Eksempel:

solar energy panels and wind turbine

Miljøvennlig teknologi i fremtiden

El-biler er et eksempel på en teknologi, altså biler, som ble gjort mer miljøvennlig ved å bytte ut drivstoffet med strøm. Klarer dere å finne teknologi som vi bruker i dag, som vi kan gjøre mer miljøvennlig? Eller kanskje dere vet om en miljøvennlig teknologi dere ønsker å vise frem? Lag en tegning eller et kunstverk av det dere velger, og vis oss hvorfor teknologien er miljøvennlig.

Eksempel:

Lag en modell

Kanskje dere har en skikkelig god ide for en miljøvennligteknologi, eller kanskje dere fant ut hvordan gammel teknologi kan bli mer miljøvennlig. Eller kanskje dere vil vise hvorfor noe ikke er miljøvennlig. Lag en en kul miljøvennlig modell av det du har tilgjengelig.

Eksempel:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk