Spørsmål og svar

Er det gratis å delta i Batterijakten?

JA.

Hvor lenge varer Batterijakten?

I år varer Batterijakten fra 12. april til 2. mai 2021.

Kan vi fortsatt være med på Batterijakten selv om vi ikke melder oss på innen 17. mars?

Dere kan melde dere på helt frem til konkurransen starter 12. april, men det er kun de 15 000 første som melder seg på innen 17. mars som garanteres å få alt konkurransemateriell tilsendt. Vi vil derfor anbefale alle å melde seg på så fort som mulig. Det er selvsagt mulig å delta uten konkurransemateriell! Dere leverer inn og registrerer de innsamlede batteriene som alle andre.

Når kan vi begynne å samle inn batterier?

Vi har ingen regler på dette, da det er veldig vanskelig for oss å kontrollere. Vi har satt 12. april som startdato for Batterijakten og registrering av batteriene.

Vi er en liten skole som har færre enn 5 elever i fjerdeklasse, kan vi fortsatt være med?

Små skoler har lov til å samarbeide på tvers av klassetrinn så lenge minst en elev går i fjerdeklasse. Husk å registrere alle elevene som deltar slik at alle får materiell.

Hvor ofte skal vi rapportere antall innsamlede batterier på batterijakten.no?

Det kan være smart å registrere så ofte som mulig, i hvert fall en gang i uka – hvis dere har mulighet. Dere velger selv hvor ofte dere vil rapportere inn, men det vil ligge en toppliste på nettsiden hvor man kan se hvilke klasser som har samlet inn flest batterier og leder konkurransen akkurat nå.

Hvordan kan dere være sikre på at konkurransen er rettferdig?

Vi tror at ingen ønsker å vinne ved å jukse! Hos Clas Ohlson blir alle batteriene veid, og vi har god dialog med gjenbruksstasjonene som tar imot batterier fra dere. For å bevise at dere har registrert riktig antall klistremerker og/eller kryss, kan dere sende inn plakaten som vinnerbevis. De som har registrert veldig mange batterier blir kontaktet for å bekrefte antallet mot slutten av konkurransen.

Hvis vår klasse vinner, hvem får premien? Elevene eller skolen?

Batterijakten er en skolekonkurranse og derfor blir pengene klassens eiendom. Elevene bør selvsagt kunne være med på å bestemme hva pengene skal brukes til. Vi oppfordrer til å bruke premien på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til gode, men det er ingen forutsetning.

Hvorfor har vi ikke fått materiell ennå?

Påmeldingsfristen for å få materiell i tide er 17. mars, og Miljøagentene begynner å sende ut materiell da. Dere skal få det i tide til Batterijakten starter den 12. april.

Må vi tEIpe polene på alle batterier?

Batteriene bør behandles riktig og med respekt! Selv om de gjenvunnede batteriene er brukt, er det likevel en liten brannrisiko. De kan også lekke etsende batterisyre.

Vi anbefaler å teipe alle batterier, men ikke alle batteriene må teipes dersom man følger denne oppskriften:

  • Alle lithium-batterier skal teipes (merket Lithium eller Li-Mn)
  • Alle knappcellebatter skal teipes
  • Teip disse batteriene så fort som mulig, ikke la dem slenge rundt.
  • Alkaliske batterier (de vanligste) bør behandles varsomt, men trenger ikke teipes

Når er siste frist for å registrere innsamlede batterier på batterijakten.no?

2. mai ved midnatt er siste frist. Etter dette stenger vi registreringen. Deretter vil vi gjøre en avregning og finne ut hvem som er vinner av Batterijakten!

Hvordan vil vinnerklassene bli offentliggjort?

Vinnerklassene vil bli offentliggjort på batterijakten.no noen dager etter konkurranseslutt. Skolene vil også bli kontaktet med de gode nyhetene.

Hvem kan levere batteriene til Clas Ohlson?

Alle som er med i Batterijakten 2021 kan levere brukte batterier hos Clas Ohlson. Dette kan gjøres sammen med klassen, venner eller familie. Husk å få med klistremerker fra Clas Ohlson og lever dem til læreren din, slik at alt blir registrert.

NB: Grunnet regionale forskjeller på smittevernstiltak er noen Clas Ohlson-butikker stengte og har ikke muligheten til å ta imot batterier. Dersom dette er tilfelle i ditt nærområde, må du heller levere batteriene på en gjenvinningsstasjon.

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk