Regler og premier

REGLER

Batterijakten blir arrangert for åttende år på rad, og for at det ikke skal «ta helt av» er det viktig å følge noen enkle regler:

HVOR KAN VI SAMLE INN BATTERIER?

Batterijakten handler om å samle inn flest mulig brukte husholdningsbatterier. Det vil si at dere skal samle inn batterier fra deres egne og andres private hjem. IKKE fra butikker og næringsvirksomheter hvor batteriene allerede er levert inn til gjenvinning.

HVOR KAN VI LEVERE INN BATTERIENE?

Batteriene kan leveres til nærmeste Clas Ohlson-butikk. Her blir batteriene veid og levert til gjenvinning. Nærmeste Clas Ohlson-butikk finner du her.

For hvert kilo batteri får man et klistremerke som skal festes på plakaten som henger i klasserommet.

Dersom det er langt til nærmeste Clas Ohlson-butikk kan dere levere batteriene inn til den lokale gjenbruksstasjonen. NB: Husk at dere selv må veie batteriene dere leverer i fra dere. Dere får ikke noe klistremerke, men dere kan krysse av på plakaten for tilsvarende kilo innlevert.

Det er læreren som har ansvar for å registrere de innleverte batteriene på Min side.

HVILKE BATTERIER TAR BATTERIJAKTEN IMOT?

Vi tar kun imot husholdningsbatterier. Det vil si løse småbatterier og engangsbatterier (Batterier merket: AA, AAA, AAAA, C, D, 9V, 4,5V og knappcellebatterier). Vi tar IKKE imot oppladbare batterier, gjenstander med innebygde batterier, eller bilbatterier.

BEREGNING AV POENG

Siden klassestørrelser kan variere mye, beregnes poeng ut ifra gjennomsnitt per elev. Det må være registrert minst 5 elever, og det er mulig å samarbeide på tvers av klassetrinn.

Diplom

Alle klassene kan motta et diplom ved å laste dette ned fra vår hjemmeside ved kampanjeslutt.

Diplomet kan lastes ned ved kampanjeslutt.

 

PREMIER

HOVEDPREMIER

Førsteplass mottar 30.000 kroner.
Andreplass mottar 20.000 kroner.
Tredjeplass mottar 10.000 kroner.
Ukesvinnerne i bildekonkurransen mottar 2.500 kroner.
Fylkesvinnerne mottar miljøfremmende utstyr levert av Clas Ohlson.

Premiene kan disponeres fritt, men oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer alle elevene til gode.

HVORDAN KAN MAN TJENE POENG?

Man kan maksimalt oppnå en sum på 2000 poeng. Poengene kan samles inn på følgende måte.

1: Hver klasse kan samle inn maks 1500 poeng for innsamlede batterier. Maksgrense per elev er 15 kg., og formelen er som følger: antall kg*100 poeng/antall elever.***

***Eksempel 1: 4A på Batteriskolen har samlet 20,5 kg batterier. De er 10 elever i klassen. Formelen for poengsummen er antall kg*100 poeng/antall elever (20,5*100/10=205 poeng totalt).

2: Batterijakten har en ukentlig bildekonkurranse, hvor klassene kan laste opp et bilde basert på ett tema presentert mandag hver uke. Man kan laste opp inntil to bilder, men husk at det er kun ett bilde som kan være klassens offisielle oppdragsbilde. Det er det siste bildet man laster opp som havner på forsiden. Her kan man samle 100 poeng hver uke og tjene 300 poeng til sammen.

3: I den siste uken av Batterijakten blir batteriquiz tilgjengelig. Her skal klassene svare på 20 spørsmål relatert til Batterijakten. Her får man 100 poeng for å fullføre quizen, uansett om man ikke har alt riktig. I tillegg får man 5 poeng per riktige svar og kan maksimalt oppnå 200 poeng for hele quizen. Husk at man bare kan fullføre quizen en gang!

Dersom flere klasser oppnår maks poengsum, blir vinneren trukket.

Beste klasse per fylke:

Har dere batterier til overs? Fortvil ikke. Den klassen som samler inn flest batterier i sitt fylke vinner også en premie. Det behøver ikke å være den klassen som vinner hovedpremien, så her oppfordrer vi til å samle inn og registrere batterier i hele kampanjeperioden, også etter at dere har nådd maks poengsum. Dette gjør dere inne på Min side på samme måte som dere har registrert de andre batteriene.

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

0 oppdrag á 100p

0p
+

Poeng for quiz

 

Quiz gir 200p

0p
=

Totalt

0p
Lukk