Premier

Hovedpremier

I Batterijakten kårer vi en hovedvinner som mottar 30.000 kr. I tillegg gir vi ut 20.000 kr. til andreplassen og 10.000 kr. til tredjeplassen. Vinnerne er de klassene som har samlet mest poeng gjennom konkurransen. Ved like poengsummer trekkes vinnerne.

I år har vi innført nye regler for å forhindre at “det tar helt av” blant barn og foreldre. I hovedkonkurransen er det nå satt et maksimalt tak for innsamling av batterier og det er mulig å samle flere poeng direkte fra klasserommet. Maks poengsum er 2000.

Poeng samles på følgende måte:

  1. 100 poeng per kilo delt på antall elever i klassen. Maksgrense 15 kilo per elev. Maks 1500 poeng.*
  2. 100 poeng for hvert gjennomførte ukesoppdrag. Maks 300 poeng.
  3. Batterieksamen. Blir tilgjengelig i siste uka av Batterijakten. Maks 200 poeng.

*Eksempel 1: 4A på Batteriskolen har samlet 20,5 kg batterier. De er 10 elever i klassen. Formelen for poengsummen er Antall kg*100 poeng/antall elever. Da har de 20,5*100/10, som blir 205 poeng.

*Eksempel 2: 4B på Batteriskolen har samlet 43,4 kg batterier. De er 14 elever i klassen. Formelen for poengsummen er Antall kg*100 poeng/antall elever. Da har de 43,4*100/14, som blir 310 poeng.

DIplom

Alle klasser som deltar får et diplom som bevis på at de har deltatt i Batterijakten. Vinnerne mottar pengepremier, som er fritt til disposisjon til klassen, men som oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer alle elevene til gode.

Fylkesvinnere

I tillegg til hovedvinnere kårer vi fylkesvinnere over hele landet basert på antall kg per elev. Her er det ikke noe maksimalt tak. Disse vil motta utstyr fra Clas Ohlson for å fremme videre miljøengasjement i klassen.

 

Motivasjon

Husk at Batterijakten er en konkurranse som ofte er veldig engasjerende for elevene. Vi er klare over at premiene er sterke motivasjonsfaktorer, og vi håper at du som lærer også formidler at det å vinne nasjonalt ikke er alt. Kanskje dere kan utfordre naboskolen, skolen i nabokommunen eller parallellklassen?

Førsteplass mottar 30.000 kr.
Andreplass mottar 20.000 kr.
Tredjeplass mottar 10.000 kr.
Ukesvinnerne i bildekonkurransen mottar 2.500 kr.
Fylkesvinnere mottar miljøfremmende utstyr levert av Clas Ohlson

ukentlig bildekonkurranse

I år premierer vi kreativitet og engasjement gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. På Min side kan du hver uke laste opp klassens to beste bilder og bli med i en ukentlig kåring hvor vi premierer de tre beste bildene med 2.500 kroner hver!

Når du laster opp et bilde vil det havne rett på forsiden, og det er derfor viktig at det er godkjent til bruk av foreldrene til elevene som er avbildet. De beste bildene blir også publisert i Miljøagentenes kanaler. Når du laster opp et bilde kan du velge å samtykke i at bildet kan sendes til lokale medier og pressemeldinger i løpet av kampanjeperioden. Dette er valgfritt.

Hver uke har vi et nytt tema, men hvordan dere løser oppgaven er helt opp til dere! Kanskje dere vil lage en batteriskulptur? Vise engasjement i klasserommet? Gjøre andre ablegøyer med batterier?

Filtyper: JPG, PNG og GIF


Kreativ vinner 2016: Lunheim skole i Tromsø

Lukk