Spørsmål og svar

Klikk på et av spørsmålene for å få opp svaret

ER DET GRATIS Å DELTA I BATTERIJAKTEN?

JA!

HVOR LENGE VARER BATTERIJAKTEN?

I 2024 varer Batterijakten fra 4. mars til 24. mars

ER DET FOR SENT Å MELDE SEG PÅ BATTERIJAKTEN?

Dere kan melde dere på helt frem til konkurransen starter 4. mars, men det er kun de 15 000 første som melder seg på innen 9. februar som garanteres å få klassepakke tilsendt. Vi vil derfor anbefale alle å melde seg på så fort som mulig. Det er selvsagt mulig å delta uten klassepakke også! Dere leverer inn og registrerer de innsamlede batteriene som alle andre, og kan teipe batteriene med vanlig husholdningsteip. Plakat til klasserommet kan dere laste ned fra batterijakten.no/om-batterijakten

NÅR KAN VI BEGYNNE Å SAMLE INN BATTERIER?

Vi har satt 4. mars som startdato for Batterijakten og registrering av batteriene, og anbefaler å starte da. Likevel har vi ingen faste regler på dette, siden vi ikke kan kontrollere om noen starter før. Husk på at batterier bør leveres til gjenvinning med jevne mellomrom, og ikke hope seg opp i store mengder på grunn av brannsikkerhet.

VI ER EN LITEN SKOLE SOM HAR FÆRRE ENN 5 ELEVER I FJERDEKLASSE, KAN VI FORTSATT VÆRE MED?

Små skoler har lov til å samarbeide på tvers av klassetrinn så lenge minst en elev går i fjerdeklasse. Husk å registrere alle elevene som deltar slik at alle får materiell.

HVOR OFTE SKAL VI RAPPORTERE ANTALL INNSAMLEDE BATTERIER PÅ BATTERIJAKTEN.NO?

Det kan være smart å registrere så ofte som mulig, i hvert fall en gang i uka – hvis dere har mulighet. Dere velger selv hvor ofte dere vil rapportere inn, men det vil ligge en toppliste på nettsiden hvor man kan se hvilke klasser som har samlet inn flest batterier og leder konkurransen akkurat nå. Husk å registrere alle batterier før konkurranseslutt 24. mars.

HVORDAN KAN DERE VÆRE SIKRE PÅ AT KONKURRANSEN ER RETTFERDIG?

Vi tror at ingen ønsker å vinne ved å jukse! Hos Clas Ohlson blir alle batteriene veid, og vi har god dialog med gjenbruksstasjonene som tar imot batterier fra dere. For å bevise at dere har registrert riktig antall klistremerker og/eller kryss, kan dere sende inn plakaten som vinnerbevis. De som har registrert veldig mange batterier, blir kontaktet for å bekrefte antallet mot slutten av konkurransen.

HVIS VÅR KLASSE VINNER, HVEM FÅR PREMIEN? ELEVENE ELLER SKOLEN?

Batterijakten er en skolekonkurranse og derfor blir pengene klassens eiendom. Elevene bør selvsagt kunne være med på å bestemme hva pengene skal brukes til. Vi oppfordrer til å bruke premien på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til gode, men det er ingen forutsetning.

HVORFOR HAR VI IKKE FÅTT MATERIELL ENNÅ?

Man må melde seg på innen 9. februar for å sikre seg materiell, men vi sender ut også etter det så lenge lageret rekker.

Det kan ta noen dager fra dere melder dere på, til dere får materiell.

Om det er lenge siden dere meldte dere på, sjekk kommunehus eller skoleadministrasjon for å se om de har fått pakke. Hvis ikke, kontakt oss på batterijakten@miljoagentene.no Det kan være pakken har blitt sendt i retur til oss for eksempel hvis skolen nylig har fått ny postadresse. Man kan også delta i konkurransen uten materiell! Bruk det dere finner på Batterijakten.no, og teip batterier med vanlig husholdningsteip.

MÅ VI TEIPE POLENE PÅ ALLE BATTERIER?

Batteriene bør behandles riktig og med respekt! Selv om de gjenvunnede batteriene er brukt, er det likevel en liten brannrisiko. De kan også lekke etsende batteriinnhold, og om de lekker, er det viktig å bruke hansker når man håndterer dem.

Vi anbefaler å teipe alle batterier, men ikke alle batteriene må teipes dersom man følger denne oppskriften:

  • Alle lithium-batterier skal teipes (merket Lithium eller Li-Mn)

  • Alle knappcellebatter skal teipes

  • Alle 9-voltsbatterier skal teipes

  • Teip disse batteriene så fort som mulig, ikke la dem slenge rundt.

  • Det er mindre brannrisiko med alkaliske batterier, men vi anbefaler på det sterkeste å teipe disse også, for sikkerhets skyld.

NÅR ER SISTE FRIST FOR Å REGISTRERE INNSAMLEDE BATTERIER PÅ BATTERIJAKTEN.NO?

24. mars ved midnatt er siste frist. Etter dette stenger vi registreringen. Deretter vil vi gjøre en avregning og finne ut hvem som er vinner av Batterijakten!

HVORDAN VIL VINNERKLASSENE BLI OFFENTLIGGJORT?

Vinnerklassene vil bli offentliggjort på batterijakten.no i løpet av første uke etter påskeferien. Skolene vil også bli kontaktet med de gode nyhetene.

HVEM KAN LEVERE BATTERIENE TIL CLAS OHLSON?

Alle som er med i Batterijakten kan levere brukte batterier hos Clas Ohlson. Dette kan gjøres sammen med klassen, venner eller familie. Husk å få med klistremerker fra Clas Ohlson og lever dem til læreren din, slik at alt blir registrert.

NB: Dersom det er langt til nærmeste Clas Ohlson butikk, eller den er stengt, så kan man levere batteriene hos en gjenvinningsstasjon eller miljøstasjon.

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk
Laster inn
404...